Schimbari in Biserica Ortodoxa “Sf Gheroghe si Sf Dimitrie cel Nou” din Las Vegas

In urma demisiei Preotului Paroh Aurel Sas, Biserica Ortodoxa Romana Sf. Gheorghe si Sf Dimitrie ce Nou din Las Vegas va avea un nou preot delegat de IPS Nicolae, Arhiepiscop al Arhiepiscopiei Ortodoxe Romane din Cele Doua Americi. Părintele Protosinghel Andrei Aioanei, de la Catedrala Sf. Împăraţi Constantin şi Elena din Chicago, va sluji in parohia din Las Vegas in cursul lunii iulie.

Referitor la cererea unor enoriasi ai parohiei din Las Vegas ca Arhiepiscopia sa accepte retragerea demisiei Pr Sas, Pr. Protopop Nicolae Apostola, Vicar Administrativ al Arhiepiscopiei Ortodoxe Romane din Cele Doua Americi, a afirmat: “Cu toate că apreciem faptul că Pr. Aurel a ajutat multe suflete în timpul slujirii sale în Las Vegas şi că mulţi dintre credincioşii noştri ortodocşi au semnat această cerere gândind numai la binele părintelui, experienţa noastră ne dovedeşte că a-i îngădui Părintelui Aurel să revină ca şi preot paroh al comunităţii Sf. Gheorghe/Sf. Dimitrie ar aduce doar mai multe probleme. De aceea trebuie să spun acest lucru cât se poate de clar şi fără echivoc: Părintele Aurel nu se va reîntoarce niciodată în răspunderea de preot paroh al parohiei Sf. Gheorghe/Sf. Dimitrie. Nu îi este permis să slujească pentru ortodocşii români din zona Las Vegas. Nu poate organiza sau sluji în nici o altă parohie ortodoxă românească din Las Vegas.“.

Dna Lia Roberts, Presedinta Consiliul Parohial al Bisericii Ortodoxe “Sf Gheorghe si Sf Dimitrie cel Nou” din Las Vegas, a afirmat: “De acum incolo trebuie sa privim numai inainte si sa nu pierdem nici o clipa din vedere obiectivul principal- constructia Bisericii NOASTRE.“. Dna Roberts ii invita pe toti romanii din Las Vegas sa participe in fiecare duminica la slujbele religioase care se tin in incinta “St Paul” Orthodox Church la adresa: la 5400 Annie Oakley

This entry was posted in Stiri. Bookmark the permalink.

One Response to Schimbari in Biserica Ortodoxa “Sf Gheroghe si Sf Dimitrie cel Nou” din Las Vegas

  1. cristinadiloreanu says:

    Felicitari pentru aceasta pagina! Ma bucur mult sa aud ca in sfarsit o sa avem si noi biserica noastra.